WORKSHOPS

HOME

COLLECTIE

OPDRACHTEN

EXPOSITIES

PERSOONLIJKE NOOT

CONTACT

LINKS
PERSOONLIJKE NOOT


Persoonlijke noot:

"Mrs Timber" is de naam van mijn bedrijf. Mrs (de Engelse afkorting voor Mevrouw), geeft aan dat het om een vrouw gaat en Timber is een Engels woord voor hout, net als wood. Gewoon spontaan verzonnen. http://www.interglot.nl/woordenboek/en/nl/vertaal/timber

Verder heet ik in het dagelijks leven Helena de Neijs, geboren van Gastel, getrouwd met Cees en samen hebben we twee kinderen. We wonen op de Veluwe in het prachtige bosrijke Lunteren.

Als jong kind was ik al gefascineerd door bomen en hout. Een aangeboren handigheid, een vader die mij veel geleerd heeft en een man die mij stimuleerde om een eigen bedrijfje te beginnen hebben mij gebracht tot waar ik nu ben.

Het begon als een hobby waarbij ik samen met onze hond een jaar of achttien geleden diep de bossen introk om houtstronken en andere prachtige, door de natuur gevormde stukken hout te verzamelen. Ik ging ze bewerken en was voorgoed "verkocht". Zo ontstonden de houtsculpturen die nu in het beeldenbos bij mijn atelier opgesteld staan. Al redelijk snel maakte ik ook mijn allereerste houten lamp.

 

Drijfhout:

Tijdens een vakantie in Oostenrijk in 2006 raakte ik helemaal "begeisterd" van het drijfhout wat ik daar vond. De grillige vormen, de kleur en de kracht van het hout zorgden ervoor dat ik direct zag dat dit hout uitermate geschikt was om er lampen van te maken. De stukken hout die ik vond in de rivierbedding zijn van hele normale dennen en sparren maar omdat de bomen in Oostenrijk groeien op een harde bergachtige klei/steen bodem en de wortels zich dus hierdoor een weg moeten banen om de boom houvast te geven zijn ze zo mooi grillig van vorm. Eenmaal beland in het water wordt het hout verduurzaamd en krijgt het z’n sterkte en prachtige kleur. De sterke stroming van de rivier in combinatie met de stenen op de bodem zorgen ervoor dat het hout prachtige afgeronde stompe vormen krijgt. Als het hout dan ook nog een poos op de oever komt te liggen en de zon er vrij spel op krijgt dan kan het hout soms bijna wit worden. Prachtig!!

Aan de wand in het trappenhuis van het hotel in Oostenrijk waar wij verbleven hing een nogal iel lampje van dit prachtige hout en ik zag direct allerlei mogelijkheden hoe dat mooier, beter en breder toepasbaar zou kunnen. Een nieuwe passie was geboren. Kort daarna werd Mrs Timber  een merknaam en was mijn eigen bedrijfje een feit.

In mijn atelier maak ik tegenwoordig nagenoeg alleen maar lampen op bestelling van dit prachtige hout. Ik doe dit geheel naar de wens van mijn klanten. Bijna alles is mogelijk. Of er nu een klein wandlampje gewenst is of een lamp van drieënhalve meter lengte in gebogen vorm of wat dan ook….

Ik hanteer ook de regel dat als klanten een lamp bij mij besteld hebben en het resultaat valt tegen dat ze de lamp niet af hoeven te nemen! Dit is nog nooit gebeurd maar is wel fijn voor de klant om te weten, een lamp laten maken vergt best veel vertrouwen naar mij toe en deze regel maakt de stap om een lamp te bestellen wat eenvoudiger.

In mijn lampen verwerk ik voornamelijk ledlicht van hoge kwaliteit met een warm witte uitstraling.

Samen met mijn klanten komen we altijd tot een ontwerp van één of meerdere lampen die altijd uniek van vorm en uitstraling zijn. Lampen van olijfhout of Veluws hout zijn ook mogelijk.
Heeft u interesse? Vraag gerust vrijblijvend informatie.

 

Beeldhouwen:

Een paar jaar geleden, tijdens een beeldhouw-vakantieweek in Frankrijk, samen met mijn vriendin Bernadette van Vliet (detshout.blogspot.com ) heb ik ook de eerste kneepjes van het beeldhouwen geleerd. Geheel tegen mijn eigen verwachting in “greep” dit prachtige ambacht mij direct. Inmiddels heb ik al een paar beelden gemaakt waar ik zelf best heel trots op ben. Als ik tijd heb is beeldhouwen dan ook nog altijd iets wat ik heel graag doe.

 

Atelier en beeldenbos:

Bij mijn atelier heb ik sinds begin 2014 een beeldenbos. Iedere dinsdag van mei t/m augustus is dit geheel gratis opengesteld voor publiek. Veel wandelaars en/of fietsers, toevallige voorbijgangers en heel veel vakantiegangers komen bij mij langs. De Waldknor-, Filecepeepad-, en de Boerenlandroute zijn uitgezette fietstochten die mijn geliefde plekje in hun traject hebben opgenomen. Afgelopen zomer heb ik veel bezoekers mogen verwelkomen en als ik tijd heb dan vertel ik ook graag het één en ander over wat er op het terreintje staat, wat het is en waar het vandaan komt. Ook vertel ik dan over mijn werk en laat zo mogelijk zien waar ik op dat moment mee bezig ben. Iedereen is van harte welkom op die dinsdagen en ook op andere dagen als ik daar aan het werk ben. Dit zijn echter geen vaste tijden. U kunt altijd even bellen als u langs wilt komen.

Workshops :

Eind 2015 ben ik op veler verzoek begonnen met het geven van workshops. De eerste was een Kerstworkshop waarbij we een kerstboompje van drijfhout maakten met led verlichting en leuke zelfgemaakte versierselen. In oktober zal deze workshop weer georganiseerd worden.

Begin 2015 heb ik een aantal workshops gegeven waarbij we een “vogelvoederflat” gemaakt hebben van allerlei natuurlijke materialen. Heel leuk om te maken en heel leuk om in de tuin te hebben. Een waar feest voor de vogels. Een persoonlijk zelfgemaakt naambordje op het dakje van de "flat" maakte het geheel nog leuker!

Komende winter( of op verzoek tussentijds) komen deze workshops weer op de agenda te staan.

Op 25 maart j.l. is de workshop "windlicht maken met Veluws hout" gehouden. Ook hierbij is het heel leuk om creatief bezig te zijn met hout, schors, takjes, blaadjes, dennenappels etc , alles wat hier in de bossen te vinden is. Zo leer je gelijk meer over onze prachtige Veluwe want tussendoor zal ik zeker van alles vertellen over onze prachtige natuurschatten.

Wilt u een geplande workshop bij mij volgen, geef u dan op door mij een mail te sturen.

Wilt u een “besloten” workshop volgen voor een groepje van minimaal 4 personen dan kunt u ook bij mij terecht.

Vrijgezellen feestjes, vriendinnen feestjes, buurvrouwen feestjes, sportclub feestjes, verjaardags feestjes, wat dan ook……Kom gezellig bij mij workshoppen!

Ook op andere avonden, ochtenden en middagen is het mogelijk bij mij een workshop te volgen. Bij vier deelnemers gaat de workshop altijd door.

Een luxe workshop is ook mogelijk, met gebak, hapjes, wijn, en zelfs met een lunch kan geregeld worden. Neem contact met mij op, er is veel mogelijk!

Tenzij het prachtig warm weer is worden alle workshops bij mij thuis in een speciaal daarvoor ingerichte kelder gehouden.

Kijk ook op www.facebook.com/mrstimber hier staan foto’s en een filmpje.

Mijn streven is ook om kinderworkshops te gaan geven maar dat staat nog in de “kinderschoenen”.

 

 
Cadeaubonnen:

U kunt bij mij ook cadeaubonnen kopen die u aan uw vriendin, collega, familielid of wie dan ook kunt geven. Deze bonnen zijn onbeperkt geldig, kunnen gekocht worden op ieder gewenst bedrag en kunnen ingeleverd worden als (aan) betaling voor een workshop, lamp of woonaccessoires van Mrs Timber.
 
  
 

WORKSHOPSHOMECOLLECTIEOPDRACHTENEXPOSITIESPERSOONLIJKE NOOTCONTACTLINKS